Werken met pubers en kinderen

Pubers 

Puber zijn is per definitie vaak crisis, vooral voor de puber zelf en vaak ook voor de omgeving. Deze crisistijd is een zeer belangrijke fase voor de puber om zich te kunnen ontwikkelen tot een volwassen mens. De puber heeft het recht om te puberen, het hoort erbij.
Persoonlijke coaching van de puber kan veel hulp bieden tijdens deze soms heftige en verwarrende periode. Als vertrouwenspersoon begeleid ik hem/haar met gesprekken, soms ook in combinatie met therapie.

Kinderen

Een kind heeft o.a. veel aandacht en veel erkenning nodig om een stevig zelfvertrouwen op te kunnen bouwen en om later zelfstandig te kunnen worden. Soms heeft een kind professionele begeleiding nodig om moeilijke periodes door te komen en zich beter te kunnen ontwikkelen.
Kinderen zijn meesters in het vinden van oplossingen. Zij maken vaak onbewust gebruik van overlevingsstrategieën die ze hard nodig hebben om zich staande te houden in moeilijke en onveilige situaties. Ook wanneer het kind zijn levenskracht probeert terug te vinden, is het zeer creatief in het vinden van oplossingen.
Als therapeute nodig ik het kind uit om zijn beste oplossingen te vinden, vanuit al zijn talenten en kracht, met behulp van bijv. tekenen, spelen en visualiseren. Tegelijkertijd ondersteun ik het kind ook in zijn overlevings-strategieën, zo lang het nog nodig is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven