Wat is trauma-, regressie- en reïncarnatietherapie?

Deze therapie die door de therapeuten van de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten beoefend wordt, is een psychotherapie die als doel heeft door te dringen tot de kern van een trauma ten einde dit trauma weg te werken of zodanig te reduceren dat het een goed menselijk functioneren niet meer in de weg staat. Een trauma – een schokkende ervaring die nog (steeds) niet verwerkt is – kan de oorzaak zijn van iemands slecht functioneren op welk gebied dan ook, zowel geestelijk als lichamelijk. Toch komt het regelmatig voor dat mensen een manier van leven hebben ontwikkeld waarbij ze genoegen nemen met de belemmeringen die een vaak onbewust traumatische ervaring hun oplegt.

  • Ik heb hoogtevrees, maar ik vind het niet erg. Ik zorg er gewoon voor dat ik niet in bepaalde situaties terecht kom.
  • Ik durf nooit de dansvloer op bij grote gezelschappen. Dus ontwijk ik die. En dat is dat! 

Helaas komt het maar al te vaak voor dat het leven van een mens zodanig door een trauma wordt beïnvloed dat de kwaliteit van het leven aangetast wordt.

  • Waarom durf ik niet voor grote gezelschappen te spreken, terwijl mijn baan dat vereist?
  • Waarom kom ik telkens de verkeerde mensen tegen?
  • Ik wil zo graag met mijn partner op vakantie maar ik durf niet te vliegen.
  • Waarom word ik altijd agressief als ik bepaalde mensen tegenkom?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven